Siste nytt fra GC Rieber Eiendom

Her finner du nyheter og oppdatert informasjon om hva som skjer hos GC Rieber Eiendom.

Fra fryselager til eksotisk jungel på Bontelabo

Utenfor er det lite som vitner om en dyrehage. Byggematerialer ligger stablet, planter og sekker med jord venter på å bli til grønne vegger i det nesten ferdige Urban Zoo som åpner for publikum i januar. I et trivelig kaos av byggeaktivitet og frittflyvende fugler, ønskes vi velkommen av veterinær og daglig leder Nils Petter Reither.

Les mer

Viken Brygge reiser seg

Den observante forbipasserende har lagt merke til at hotellbygget i Solheimsviken nå begynner å ta form. Prosjektsjef Ingunn Gjermundnes har kontroll på byggeprosessen og lover kranselag på vårparten.

Les mer
Fra venstre: Trond Slethaug, administrerende direktør og Rolf Wergeland, leder for salg og forretningsutvikling i Inventura

Inventura er på plass i Solheimsviken

Ingenting overlates til tilfeldigheter når en ekspert på flytteprosesser selv er på flyttefot. Nærhet til infrastruktur og miljøriktige løsninger stod høyt på ønskelisten for Inventura som i løpet av sommeren blir ny leietaker i Beddingen i Solheimsviken.

Les mer
Illustrasjon av MIR / Paal J Kahrs Arkitekter

Nå begynner byggingen av Moxy Bergen

GC Rieber Eiendom skal samarbeide med Veidekke om å bygge det nye Moxy by Marriott-hotellet i finans- og teknologiklyngen Solheimsviken i Bergen. Det miljøsertifiserte Moxy-hotellet får 199 rom og blir det andre i Norge for Marriott, verdens største hotellkjede. Byggearbeidene starter opp i august med ferdigstillelse i mars 2021. 

Les mer
Foto: Alek Pérez

Maritim dag i Solheimsviken - kobler studenter og næringsliv

Torsdag 7. februar arrangerte Næringslivsutvalget på BI Bergen, i samarbeid med Gard AS, maritim dag med formål å gi studentene bedre innsikt i den maritime verdikjeden. Arrangementet ble til gjennom et initiativ fra Næringslivsutvalget selv, og hadde et særlig fokus på shipping.

Les mer
Leietakerportal

En friksjonsfri hverdag er bare et tastetrykk unna

Jobber du i et GC Rieber Eiendom-bygg, jobber du ikke bare i Bergens mest fremtidsrettede kontorlokaler. Du har også eksklusiv tilgang til en mengde fordeler. El-billeie, prioritert barnehageopptak og hotellavtaler er bare noen av dem. Nå samles alt i portalen GC Rieber Pluss.

Les mer
Skipet Solheimsviken Kjell Tveit

Skipet tar form

Den neste måneden vil vi virkelig se skipet reise seg, konstaterer prosjektansvarlig Kjell Tveit, som har mange bygg på samvittigheten for GC Rieber Eiendom.

Les mer
Alette Ellingsen, Beddingen

Breeam In-Use – bærekraft i eksisterende bygg

Sentralt i GC Rieber-konsernet står hensynet til omgivelsene. Derfor bygger vi alle nye bygg med mål å oppnå miljøsertifiseringen BREEAM Excellent eller bedre. Vi jobber også for å optimalisere driften av eksisterende bygg for best mulig tilpasning til dagens miljøstandarder, gjennom forvaltnings- og sertifiseringsverktøyet Breeam In-Use.

Les mer
Pharmaq Analytiq Laboratorie

PHARMAQ Analytiq på plass i Merkantilen

Etter måneder med bygging og banking er lokalene i Merkantilens 2. etasje nå innredet med et splitter nytt molekylærbiologisk laboratorium. Kanskje det flotteste i landet? Det mener i alle fall PHARMAQ Analytiq.

Les mer
Solheimsviken hotell og næringsbygg 3D-illustrasjon

Nå formes Solheimsviken

Det blir merkbare endringer i Solheimsviken når det nye hotellet er bygget og det nye flotte næringsbygget Skipet står ferdig i 2020. I denne prosessen har GC Rieber Eiendom invitert til et samarbeidsprosjekt med bedriftene som holder til her. Hvordan ønsker de at Soheimsviken skal bli?

Les mer
Marineholmen beach club stemningsbilde

Stor suksess med sandstranden på Marineholmen

I strålende sol inviterte GC Rieber Eiendom/Marineholmen forskningspark, Nyskapingsparken og Bergen Teknologioverføring (BTO) til Marineholmen Beach Club 7. juni. Familiearrangementet markerte offisiell åpning av den nye sandstranden, kombinert med sommerfest for leietakerne på området.

Les mer
Byggeleder Carl-Erik Westheim forklarer hvordan fremdriftsplanen er organisert etter «vogner». Planen kan se litt skremmende ut ved første øyekast, men det er svært forutsigbart og oversiktlig.

Lanternen bygges effektivt med bruk av Lean prosjektstyring

I desember i år overtar leietakerne Lerøy og Cargill sine lokaler i Lanternen på Marineholmen. Byggeprosjektet styres etter Lean-prinsipper, som har som mål å skape forutsigbarhet, fremdrift og lønnsomhet for alle involverte – fra entreprenører til byggherre. Bygget har for lengst reist seg på kaikanten, og vi tok en prat med byggeleder Carl-Erik Westheim fra Fylkesnes for en innføring i Lean og status på prosjektet.

Les mer
Mingling

Grønn framtid i det blå – en karrieredag for havet

Torsdag 19. april ble det avholdt havkonferanse for studenter på Marineholmen. Dette er den første konferansen av sitt slag som avholdes av studenter, for studenter, og bak initiativet står linjeforeningen for fiskehelse og havbruk, Helix (linjeforeningen for molekylærbiologi) og Innovasjonsgruppen for havbruk og sjømat (IHS).

Les mer
3D-illustrasjon av revitaliseringen av Bontelabo innen 2025.

Bontelabo i transformasjon innen 2025

Bontelabo har en unik beliggenhet i Bergen. Med umiddelbar nærhet til sjø, sentrum og trafikk-knutepunktene har vi som mål å transformere Bontelabo til å bli en attraktivt bærekraftig, nyskapende lokasjon i et urbant sentrumsmiljø.

Les mer
Omvisning i Lanternen. Tor Instanes (GC Rieber Eiendom), Siren Grønhaug (Lerøy), Einar Wathne (Cargill) og Jarl Giske (Universitetet i Bergen).

Kranselag for Lanternen

Byggherre GC Rieber Eiendom feiret arbeiderne på nybygget Lanternen på Marineholmen, som vil huse Lerøy og Cargill fra desember 2018.

Les mer
Marin klynge på Marineholmen

Kan sikre rask samling av marin klynge

«Anbefalingene i konseptvalgutredningen støtter strategien som ligger til grunn for utviklingen av Marineholmen Forskningspark. Utredningen bekrefter at det er store gevinster ved å samlokalisere den marine klyngen. Lokalisering på Marineholmen vil realisere samfunnsgevinstene mye raskere enn det utredningen legger opp til.»

Les mer
Digital eksamen

Digital eksamen i Solheimsviken

Universitetet i Bergen har fra i høst arrangert digitale eksamener i Administrasjonsbygget i Solheimsviken. Innen 2018 er målet at alle skriftlige skoleeksamener ved universitetet er digitale.

Les mer
Cargill med nytt hovedkontor på Marineholmen

Cargill til Marineholmen

Vi er glade for å ønske Cargill velkommen til Marineholmen i 2018. Med Cargill på laget blir det marine kompetansemiljøet i området ytterligere styrket.

Les mer
Ægir6000

Fra Marineholmen til de største havdyp

Undervannsfarkosten Ægir bor på Marineholmen, men trives best på verdens største havdyp. Den er verdensledende i sitt slag og høster skryt fra internasjonale havforskere etter sitt første sommertokt.

Les mer
Slik blir nye Marineholmen

Slik blir nye Marineholmen

For å få best mulig ide til hvordan vi kan utvikle Marineholmen ble det i februar 2016 utlyst en parallellkonkurranse. Fire arkitektkontor fra Oslo, Bergen og Stavanger ble utfordret. Et bedømmelsesutvalg som bestod av  arkitekter og utbygger kåret hlm arkitektur - b+b arkitekter - Smedsvig landskapsarkitekter som vinnere med forslaget «Marin Grønn».

Les mer
Småpudden åpnes 14. juni

Småpudden er åpnet

Byrådene Anna Elisa Tryti og Erlend Horn foretok tirsdag 14. juni kl 16:00 den offisielle åpningen av broen Småpudden over Damsgårdsundet.

Les mer
Building for DNB in Solheimsviken

Salg av DNB- bygget i Bergen

GC Rieber Eiendoms datterselskap Solheimsviken Næringspark AS har solgt DNB-bygget i Solheimsgaten 7 A-E i Bergen, til Storebrand Eiendomsfond Norge KS. Transaksjonen er basert på en eiendomsverdi på 1.472 millioner kroner. Overtagelsen fant sted medio januar 2016.

Les mer
Tommelen opp for våre leietakere!

Takk leietakere!

Vi oppnådde rekordhøy score på årets kundetilfredshetundersøkelse. Dette er vi stolte av, samtidig som vi må ha fokus på å utvikle oss videre.

Les mer