Illustrasjonsfoto av GC Riebers nye hotell og næringsbygg i Solheimsviken

Hotell og næringsbygg i Solheimsviken

Velkommen til "nye" Solheimsviken - hotell og næringsbygg i sjøkanten! 

Utfyllingen av den gamle kullkompani-tomten er ferdig. Dette er gjort ved å benytte "kortreist stein" fra utsprengningen på Haukeland Universitetssykehus. GC Rieber Eiendom presenterer nå planer for hotell og næringsbygg i sjøkanten i Solheimsviken, tett på den marine klyngen på Marineholmen. 

Hotell og næringsbygg i sjøkanten

Prosjektet består av to bygningskropper; hotellet på om lag 8 000 kvadratmeter, og næringsbygget på om lag 12 000 kvadratmeter. Hotellbygget vil få en langstrakt og buet bygningskropp, nærmest som et skipsskrog. Kontorbygget vil få en lang, buet form som skjermer mot trafikkstøy øst for byggetomten. Endegavlene på begge byggene samspiller med DNB-byggene vis-a-vis, for et helhetlig uttrykk i Viken. På gateplan lages det store glassfasader for at en skal kunne se det som skjer på innsiden. Arkitekt Paal Kahrs forteller at en viktig del av prosjektet er at det er åpent mot publikum. 

Det legges vekt på gode møte- og spiseplasser, promenader langs bryggekanten og god infrastruktur. Med den sentrale beliggenheten i Solheimsviken kan du enkelt ankomme sjøveien, på sykkel eller kollektivt. Det er også gode forbindelser til Bergen Lufthavn Flesland. Med mange forretningsreisende til finans- og teknologibyen Bergen er Solheimsviken en smart lokasjon for overnatting såvel som møter. 

Se video for en sniktitt:

 

Se egen nettside for "Skipet"


Kontakt oss
om du ønsker mer informasjon om prosjektet.