Skipet Solheimsviken Kjell Tveit

Skipet tar form

Den neste måneden vil vi virkelig se skipet reise seg, konstaterer prosjektansvarlig Kjell Tveit, som har mange bygg på samvittigheten for GC Rieber Eiendom.

Etter et halvt års arbeid nedi en grop som til tider har sett ut som en innsjø, har betongarbeiderne kjempet seg opp gjennom flo og fjære. Før jul kommer den første heissjakten, som er i massivt tre, på plass. Derfra og ut vil det gå slag i slag. Utover våren vil massivtrekonstruksjonen fra Åmodt komme på plass og rammene av bygget vil fort tegne seg. Deretter monteres fasademoduler fra Sandane fra mars og utover, som kler igjen bygget.

Når sommerferien nærmer seg, vil hele skjelettet og deler av fasaden være på plass og byggets endelige volum og form materialisere seg. Da vil det minne om et skip, liggende til kai på det samme stedet der det frem til 80-tallet lå skip knyttet til skipsverftet eller industrien på området. Bygget, med sine høyst fremoverlente miljøambisjoner, skal bli et moderne kontorbygg der Norwegian Hull Club tar plass i toppetasjene.

Bygget har blitt meget godt mottatt i markedet, noe som skyldes god beliggenhet, tydelige kvaliteter og en sterk miljøprofil. Bygget skal både produsere og lagre energi, i tillegg til en konstruksjon som gir lavt forbruk. Bruk av massivtre reduserer CO2 avtrykket til bygget vesentlig, og vil bli ratet Excellent i miljøsertifiseringen BREEAM NOR.

MIR

Les mer om Skipet