Viken Brygge reiser seg

Den observante forbipasserende har lagt merke til at hotellbygget i Solheimsviken nå begynner å ta form. Prosjektsjef Ingunn Gjermundnes har kontroll på byggeprosessen og lover kranselag på vårparten.

Hotellet skal stå klart i mars 2021 og blir en del av Marriott-kjedens nye hotellkonsept Moxy, forteller Gjermundnes. Konseptet ble første gang introdusert i 2014 og er mer urbant og trendy i stilen enn tradisjonelle hoteller. Her blir det åpne mingleplasser som inviterer til aktivitet og fellesskap.

1. etasje skal være åpen for alle – ikke bare hotellets gjester. Innsjekking skjer i baren, og frokosten inntas på langbord. Gjermundnes ble umiddelbart begeistret da hun fikk beskrevet det åpne og inviterende konseptet.

– Det passer perfekt med det vi ønsker å få til i Solheimsviken, sier hun entusiastisk. Hotellet vil få 199 hotellrom fordelt på 6 etasjer og retter seg mot både forretningsreisende og fritidsgjester.

Lokaler til leie i 1. etasje
På grunnplan blir det ledige lokaler på totalt 550 kvadrat for leietakere som driver utadrettet virksomhet.

– Lokalene er fantastiske for rette leietaker, mener Gjermundnes og ser for seg en, to eller tre forskjellige leietakere som driver med servering, café, sykkelutleie eller annet utadrettet.

– Hotellet har ikke egen restaurant, så lokalene kan nok være interessante for aktører innenfor servering, tipser hun og håper på leietakere som kan bidra til aktivitet og miljø i Solheimsviken også etter arbeidstid.

På taket over 1. etasje kommer en flott terrasse som også kan benyttes av leietakerne. – Her vil du ha fantastisk utsikt over fjorden på fine sommerdager, forteller hun og legger til at det også vil være mulig med uteservering på bryggeområdet.

Krevende miljøsertifisering
Også for dette bygget sikter GC Rieber Eiendom høyt med hensyn til bærekraft.

– Kravene til lydisolasjon i hotellbygg gjorde det vanskelig å bygge i tre. I så tilfelle måtte vi inn med mer isolasjon som på grunn av høydebegrensinger ville redusert antall etasjer og dermed antall hotellrom, forklarer Gjermundnes.
Bygget reises derfor i betong. Like fullt legges det opp til høy miljøsertifisering.

– Vi satser på Breem Very Good, men vurderer fortløpende om vi kan oppnå høyere karakter og samme nivå som nabobygget Skipet. Dette er jo det aller første hotellet vi bygger, og vi strekker oss så langt vi kan for at også dette skal bli et mest mulig miljøvennlig og bærekraftig bygg, forsikrer hun.

– Miljøsertifiseringen handler mye om å fremskaffe dokumentasjon. Først og fremst må vi beskrive hvilken miljøstrategi vi har for bygget. Videre må vi skaffe dokumentasjon om alt fra hvordan gjestene kommer seg til hotellet til hvilken varighet byggematerialene har og hvilke løsninger vi velger for oppvarming og kjøling.

– Hotellet får ingen egne parkeringsplasser. Men nærhet til Bybane, buss og sykkelutleie gjør at gjestene kan komme hit på miljøvennlige måter, forteller Gjermundnes. Dette bidrar positivt til byggets miljøsertifisering. Veidekke er valgt som totalentreprenør, og for øyeblikket heises forskalingsvegger i store moduler på plass. Etasjene støpes i betong og du ser stor utvikling fra dag til dag.

– Akkurat nå går ting veldig fort, bekrefter Gjermundnes. I februar skal støpingen være ferdig og vi vil se konturene av bygget enda tydeligere.

 

Les mer om Viken Brygge her https://vikenbrygge.gcrieber-eiendom.no/