Solheimsviken bobåthavn

Solheimsviken
Ingen treff.
Spesifikasjoner
Antall plasser80
FerskvannJa
LandstrømJa
ToaletterJa
DusjJa
Vaskemaskin & tørketrommelJa

Solheimsviken bobåthavn

Havnen ligger sentralt plassert i Solheimsviken. Minste båt i dag er på 25 fot og den største på ca. 70 fot. På kaien er det et servicesenter tilgjengelig med toaletter, dusjer, vaskemaskin og tørketrommel.

Det er et svært godt bomiljø i havnen og en del av av leietakerne har bodd her i mange år. Det er tilrettelagt og godkjent for å bo i båt hele året. Anlegget er godt vedlikeholdt og båtene i havnen blir sjelden utsatt for bølger eller vind av betydning. Beboerne deltar i å se etter hverandres båter. Det er strengt forbudt å tømme septiktanker eller lense bunnvann med olje mens man ligger i havnen. Det er også et generelt forbud mot å tømme kloakk i sjøen nærmere enn 300 meter fra land. De fleste beboerne bruker derfor kun toalettene på land.

Betaling

Havneleie faktureres forskuddsvis per kvartal, og det er 3 mnd gjensidig oppsigelsesfrist fra neste månedsskifte.

Tilgang til landstrøm og ferskvann er inkludert. Tilgang til servicesenteret er ikke inkludert i havneleien.

Tilgjengelighet

For å komme inn til havnen med båter som er høyere enn 4,5 meter, må du bestille åpning av Småpudden bro. Dette reguleres av Bergen Kommune. Mer info her.

Solheimsviken bobåthavn ligger sentralt plassert innerst i Puddefjorden. Bybanen stopper noen hundre meter fra havnen og med den er det kun noen minutter til sentrum. Det er flere dagligvarebutikker, kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet.

Generelle retningslinjer

Trivselsregler

Vi er opptatt av at alle som leier plass hos oss har fokus på at båtene skal se ordentlige ut. Vi krever at båtene blir jevnlig vasket og vedlikeholdt.

Vi forbeholder oss retten til å bortvise båter fra bryggeanlegget dersom:

  • Havneavgift ikke blir betalt ved ankomst
  • Båten ikke er registrert
  • Båten er i dårlig stand eller mannskap ikke overholder havnereglementet

Det skal være ro i havnen etter kl. 23.00 alle dager.

Parkering

Parkeringsplass for bil er ikke inkludert, men det er gode parkeringsmuligheter på området mot betaling. Hele området reguleres av Sesam Sesam. Det er også mulig å bestille fastprisavtale for parkering her.

Tilbud i nærheten

Det finnes et utvalg spisesteder og andre aktivitetstilbud i umiddelbar nærhet. Dette er noen av dem:

keyboard_arrow_up