Handelshøyskolen BI Bergen

Detaljer
AdresseKong Christian Frederiks plass 5
ArkitektB+B Arkitekter
Ferdigstilt2011
Areal7 000 m2
Etasjer4
BREEAM-in-useVery Good

Fra verft til studiested

I det som tidligere var Thormøhlens gate 37 & 39 har det skjedd store forvandlinger. Det historiske verftet Mjellem & Karlsen la ned i 2009, og nå er det tusenvis av unge mennesker som bruker det gamle verftsområdet som base for ny kunnskap i stedet. BI-bygget er i sin helhet leid ut til Handelshøyskolen BI Bergen og har nå fått adressen Kong Christian Frederiks Plass i stedet.

Høsten 2011 flyttet BI Bergen inn på Campus Marineholmen og er den største av BI´s høyskoler utenfor Oslo. De tilbyr moderne klasserom og auditorium med siste nytt innenfor avanserte undervisningsløsninger.

Gang- og sykkelbroen “Småpudden” som ble åpnet sommeren 2014 har tilknytning like ved BI-bygget og den mye brukte bystranden på Marineholmen.

Bygget som har alt

Fasaden er kledd i glass, kobber og norsk kebony-furu. Ønsket om metall i fasaden kom på bakgrunn av den spesielle historien til området.

Miljøfokuset var sterkt under byggingen av BI-bygget og nabobygget Slippen i 2011. Bygget er tilkoblet fjernvarme, og kjøles ved hjelp av vår egen sjøvannskjølingsentral som også ble bygget i 2011 – Marineholmen Ocean Energy.

Innvendig er bygget lyst og luftig, med stor takhøyde og mange tumleplasser. Det er også mindre kriker og kroker med sitteplasser hvor man kan stikke seg vekk i mindre grupper. Fra kantinen har studentene en fantastisk fjordutsikt, og på uteområdet er det benket for opphold like ved vannflaten.

Ord fra arkitekten

Arkitekt: B+B Arkitekter

BI sitt romprogram for bygget mot sjøen er omfattende. Funksjonskravene har gitt prosjektet en kubisk ytre form med store romhøyder, og fasader som tillater fremtidig fleksibilitet i rominndelingen. En rolig hovedform er riktig i forhold til fjernvirkningen og Nygårdparkens kontakt med Puddefjorden.

keyboard_arrow_up