V-bygget

Detaljer
AdresseSolheimsgaten 7
ArkitektPetter Bogen
Ferdigstilt2013
Areal42 000 m2

Fra bankbygg til midtpunkt

DNB-bygget har gått fra å være et lukket bankbygg til å bli et åpent midtpunkt i en stadig voksende og pulserende bydel. Med sitt nye navn er V-bygget morgensdagens møteplass for teknologi og innovasjon, midt i Solheimsviken, i Innovasjonsdistriktet.

Den offisielle åpningen av V-bygget etter rebranding var den 16. september 2019. Da fikk gjestene se byggets nye, moderne møte- og konferansesenter i tillegg til en nyrenovert Café Viken.

“Vi gleder oss over et mer inkluderende bygg, og tror det vil bli satt pris på av alle som har sitt daglige arbeid i Solheimsviken”, sier markedssjef i GC Rieber Eiendom Kine Bjørge.

Storebrand & DNB

Bygget er solgt til Storebrand og leies i sin helhet ut til DNB, som igjen har noen fremleietakere i deler av bygget. V-bygget er tilrettelagt for 1800 ansatte. Lokalene er åpne og lyse med utsikt over Puddefjorden og er oppdelt i fem blokker med felles garasjeanlegg og sokkeletasje.

Uteområdet er omfangsrikt og påkostet med gode møteplasser, promenade og kaianlegg. GC Rieber Eiendom la i samarbeid med arkitekt vekt på høy teknisk standard, gode kvaliteter med lang levetid, fleksible lokaler og et lavt beregnet energiforbruk ved byggingen.

StartupLab

StartupLab startet opprinnelig i en kjeller i Oslo 2012, men har siden den gang vokst seg større og større. I 2019 ønsket StartupLab å utvide til andre byer, og valget falt på Bergen. De er nå en helt essensiell aktør i Innovasjonsdistriktet og i Solheimsviken.

StartupLab

En rugekasse for gründere

I tillegg til rimelige kontorlokaler, får gründerne i StartupLab møte andre gründere og dra veksler på hverandres erfaringer. De blir introdusert for investorer, næringslivspartnere og et stort nettverk av fagkompetanse. Men det er gründerne selv som legger premissene.

-På StartupLab ønsker vi ikke å sette så faste rammer, men er mer opptatt av å legge til rette etter behov. Gründerne kjenner sine egne behov best, og kan når som helst prikke oss på skulderen, sier Åshild Aarø, Community Manager ved StartupLab Bergen.

Jobben hennes er å finne rette ressurspersoner som kan hjelpe innenfor de forskjellige områdene. Det kan handle om alt fra rekruttering og patentering til investorpresentasjoner, kapitalinnhenting og go-to- market-strategi.

-Kort fortalt kobler vi gründere med investorer og næringsliv. Daglig hjelper vi med å introdusere gründerne til etablerte bedrifter slik at gründerne får validert teknologi og marked. Da blir veien ut i markedet betraktelig enklere, erfarer hun.

Koblinger og arrangementer

De overnevnte koblingene skjer ofte gjennom arrangementer og happenings i V-bygget. Noen av de mest suksessrike arrangementene på området har funnet sted her, og har bidratt svært positivt til miljøet i Solheimsviken.

Et eksempel er Feilefest. Arrangert i Solheimsviken for første gang i januar 2020. Dette er en arena som ufarliggjør det å feile – det er jo slik vi lærer. Finn ut mer om Feilefest her.

Café Viken & møteromssenter

I byggets første etasje finner du koselige Café Viken. Her er det åpent for alle som ønsker seg en kopp kaffe eller en god lunsj. Det er også mange pulter med ladestasjon slik at du enkelt kan ta med deg laptopen og jobbe litt herfra når du trenger et stueskifte.

Kaféen er i tilknytning til byggets møteromssenter og begge deler driftes av Sodexo. Møteromssenteret består av rom i ulike størrelser samt et stort auditorium som kan reserveres av alle aktører i Innovasjonsdistriktet.

Gå til oversikten for møtesteder i Innovasjonsdistriktet for å finne mer informasjon om åpningstider og booking.

keyboard_arrow_up