Viken Brygge

Detaljer
AdresseSolheimsgaten 3
ArkitektPaal J Kahrs Arkitekter
Ferdigstilt2021
Areal7 790 m2
Etasjer6
BREEAM-NORExcellent
EnergiklasseEnergimerke B

Hotellbygg

Viken Brygge er det nyeste bygget i Solheimsviken og har en unik beliggenhet vendt mot sjøfronten i Puddefjorden.

Midt i hjertet av Innovasjonsdistriktet finner du altså et bygg som huser byens hippeste hotell samt det spennende spisestedet Ostra – med en fantastisk flott sjøutsikt. Ved bygget er det overdekket areal for uteservering. Her er det også trapp til etasjen over med en stor terrasse vendt mot fjorden. På folkemunne kalles Viken Brygge oftere for hotellbygget eller bare Moxy-hotellet.

Viken Brygge er sertifisert til BREEAM-NOR Excellent på lik linje som sin nærmeste nabo, Skipet. Fra bygget er det kort vei til mange store bedrifter sine kontorlokaler, matbutikker, treningssenter, apotek og så videre. Det er ca. 300 m til nærmeste buss- og bybaneforbindelse.

Gang- og sykkelveien i indre del av Solheimsviken ledes langs kaifronten som er terrassert mellom hotellet og sjøkanten. Her er det ramper, trapper og mange steder å sitte ned. På en varm sommerdag myldrer der av liv og røre utendørs på Viken Brygge. Her er det gode solforhold og enkel adkomst til fjorden for de som trenger å kjøle seg ned.

Moxy Hotell Bergen

Viken Brygge huser livsstilshotellet Moxy Bergen. Hotellet er en del av verdens største hotellkjede – Marriott.

Dørene til hotellet åpnet mandag 3. mai 2021. Det består av 199 rom fordelt over 6 etasjer, samt en barception med nydelig sjøutsikt. Moxy Bergen er ikke bare hotellet med Bergens fineste utsikt – det er også et spennende møtepunkt for alle i området. Lokalene er åpne og innbydende både for overnattingsgjester og for alle som befinner seg i nabolaget.

Hotellkjeden har fokus på å tilby et lekent og vibrant hotell designet for å gi den gruppen de kaller «Fun Hunters» – alt de ønsker seg til en overkommelig pris. I motsetning til mange andre hoteller fokuserer Moxy på kule, energiske fellesrom med ansatte som sørger for at gjestene har det gøy.

Foto: Thomas Morel

Ostra

Vegg i vegg med Moxy Bergen finner du restaurant Ostra! Her er restaurantlokalene vendt mot Puddefjorden, og autentisk meksikansk mat med fokus på lokal sjømat av ypperste kvalitet kan nytes med en av byens beste utsikter. Uteservering er tilrettelagt under et overbygg, og det er også tilgang til en stor terrasse vendt mot fjorden.

Se Viken Brygge bli bygget

Vi har laget en timelapse fra byggeprosessen. Viken Brygge ble ferdigstilt 1. mars 2021.

Ord fra arkitekten

Arkitekt: Paal J Kahrs Arkitekter

Bygningen er i form, volumoppbygging og materialbruk tilpasset både eksisterende bebyggelse i indre del av Solheimsviken og nabobygget «Skipet» som vi har prosjektert samtidig.

Nederste etasje er laget som en sokkel for bygningsvolumene til etasjene over. Sokkelen i «Ground floor» har trekledning og er formet for å virke solid og godt forankret til bakkeplanet. Samtidig har den store åpninger med glass og inntrukket fasade fordi hele etasjen skal virke mest mulig åpen mellom gategrunnen ute og gulvet inne.

I gavlene er trekledningen bygget opp til øverste etasje slik at de disse delene av bygget med hotellrom og teknisk etasje holdes visuelt fast til sokkelen.

Fasaden som vender mot Skipet har kremfarget fasadeglass og står som en lysere vegg mot Skipets okergule vegger i det store rommet mellom dem.

Mot sjøsiden er fasaden kledd med glass i samme farge som Skipet slik at de sammen får et mer enhetlig preg mot omgivelsene.

På deler av fasadene er det store vertikale zik-zak-formede lameller som gir struktur, lys- og skyggevirkning til de glatte glassflatene.

De slanke gavlene i hotellbygget spiller sammen med trekledde trappehus i Skipet.

Skipets skråstilte baugform står mot den høye rette endegavlen i hotellet slik at det dannes spenning i møtet mellom de to byggene. Dette mellomrommet har virkning som en portal inn og ut av Verftsplassen i Solheimsviken.

keyboard_arrow_up