Marineholmen

Dette området er er en viktig del av Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen, og hjem til en internasjonalt anerkjent marin klynge.
Områdeutvikling på Marineholmen

En del av Innovasjonsdistriktet

Marineholmen er en del av Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen i Bergen. 400 millioner kroner er hittil investert i forskningsrelatert infrastruktur, og flere av verdens mest kompetente marine fagmiljø holder til her.

I tråd med visjonen ”Bridging great people” utvikler området både næringslokaler, boliger og offentlige plasser i det som blir Norges mest fremtidsrettede innovasjonsbydel.

VIS, eller Vestlandets Innovasjonsselskap er lokalisert i hjertet av Marineholmen. De er en inkubator og akselerator for gründere, og siden oppstarten i 2005 har de hjulpet over 70 selskaper på veien fra idé til kommersialisering.

Marin forskning

Den marine forskningsklyngen på Marineholmen utvikler kunnskap om våre havområder, marine ressurser og akvakultur. Kunnskapen skal sørge for å realisere potensialet for bærekraftig verdiskapning i de marinrelaterte næringene.

Mer enn 150 virksomheter, med 3500 ansatte har sin daglige virksomhet på Marineholmen. Det er et unikt miljø og samspill mellom forskere, studenter, gründere og etablert næringsliv.

Næringspark

I de ulike byggene på området finnes totalt 5.000 arbeidstakere og studenter. Det er dette vi kaller for en innovasjonsbydel: En bydel med høykompetente arbeidsplasser men også et bomiljø som skaper liv, synergi, dynamikk. En bydel som utdanner de nye talentene, et inspirerende miljø av forskere, startups, inkubatorer og akseleratorer.

Sosialt & kultur

Dette området har også et rikt tilbud av aktiviteter og spisesteder.

Serveringssteder som Cornerteateret, Slippen Kafé, Bergen Kaffebrenneri, og Søtt + Salt Lanternen holder til her. I tillegg er Heit Bergen Sauna og VilVite to svært populære attraksjoner for både store og små. Nylig åpnet også et helt nytt spisested i første etasje i Vitensenteret – Parken.

Følg med på det som skjer på området

Det er mye spennende som skjer i Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen, følg med på Instagram og Facebook.

Velkommen til å utforske nabolaget som fremmer kreativitet, samarbeid og innovasjon💡🌱 Her kan du spise, trene, gå på teater, bade og mye mer!

Byggene på Marineholmen

Nyheter fra Marineholmen

keyboard_arrow_up