Fenderen

Kontorlokaler med sentral beliggenhet i hjertet av Solheimsviken, og kanskje byens beste takterrasse.
Visualisering av takterrassen du får tilgang til som leietaker i Fenderen. Utsikt mot småpudden og Damsgård

Inngangsporten til Innovasjonsdistriktet

Fenderen blir et massivtrebygg med svært sentral og synlig beliggenhet i hjertet av Solheimsviken.

Bygget får god visuell kontakt mot fjorden, Løvstakken, bebyggelsen i vest og Verftsplassen innerst i Solheimsviken. Gangtraséen mellom bygget og Viken Brygge vil være en primæradkomst fra sentrum og bybanestoppet på Florida, og blir for mange inngangsporten til Solheimsviken og Innovasjonsdistriktet.​ Les mer om reisevei til Fenderen her.

I tillegg til å kunne tilby attraktive næringslokaler av høy kvalitet med sentral beliggenhet, har dette prosjektet stort potensiale til å være et positivt bidrag til aktivitet i området. Gjennom en åpen og tilgjengelig utforming av byggets første etasje, vil Fenderen bidra til et aktivt byliv.

Illustrasjon - innvendig i Fenderen

På innsiden av bygget

Bygget er foreslått med en åpen, transparent første etasje som bidrar positivt til gatemiljøet, og et mer strukturert uttrykk i andre og tredje etasje. Videre åpner bygget seg mot Puddefjorden i vest, der det dannes et synlig og attraktivt rom. Her etableres kafé og publikumsinngang i knutepunktet mellom Vertsplassen og inngangsporten i nord-øst.

Andre og tredje etasje er utformet som rene kontoretasjer. Disse inkluderer både sosiale soner, kontorlandskap, møterom, private multifunksjonsrom og støttefunksjoner (print) etc.

Nøkkelinfo

Solheimsgaten 5B

Adresse

Q1 2025

Planlagt ferdigstilt

7565 m2

Areal

Arkitektgruppen CUBUS

Arkitekt

3 + takterrasse

Etasjer

Ja

Garderobe

130 stk.

Sykkelparkering

450 m

Bybanestopp

450 m

Bussholdeplass

Ambisjoner om sertifiseringer

Vi har mål om å oppnå flere sertifiseringer for vårt nybygg, Fenderen

Ja

PARIS PROOF

Ja

BREEAM-NOR

Områdekart

Nærmeste buss/bybane-holdeplass er Florida (ca. 450 m/5 min gange).
Mer info om transport til/fra Fenderen her.

Områdekart – Fenderen

Leietakerfordeler

For oss i GC Rieber Eiendom oss er det viktig å jobbe tett med våre leietakere. Vi ser fordeler med å ha nærhet til kunden og yter vårt beste for at arbeidsdagen til våre leietakere skal være så enkel som mulig.

Å bli leietaker i Fenderen byr blant annet på fordeler som tilgang til møterom og auditorium på tvers av Innovasjonsdistriktet, kantiner, garderober, bildelering (Dele), sykkelparkering og flere gode rabattavtaler gjennom PLUSSappen vår.

Er du på jakt etter nye lokaler, eller ønsker mer informasjon om Fenderen?

Det er gode muligheter for skreddersøm av kontorlokaler for leietakere som er tidlig ute.

Bærekraft og miljø

Gjenbruk og ombruk

Vi jobber mot et mål om stor grad av gjenbruk i bygget, og vi ser på muligheten til å gjenbruke og ombruke annet materiale vi har liggende fra tidligere.

Bærekraftige samarbeid

Vi har som mål å inngå flere bærekraftige samarbeid, både knyttet opp mot Fenderen, men også generelt i Innovasjonsdistriktet; Solheimsviken og Marineholmen.

Miljøvennlige tips og triks

Her vil vi dele miljøvennlige tips og triks. Alt fra hvordan du enklere kan sortere søppel på arbeidsplassen, til hvor du kan spise kortreist mat, og handle bærekraftige produkter i nærområdet.