Kranen

Colonialen Kranen en solskinnsdag.
Detaljer
AdresseSolheimsgaten 9B
ArkitektPaal J Kahrs Arkitekter
Ferdigstilt2004
Areal220 m2

En kran med historie

Innerst i Solheimsviken finner du den karakteristiske rød Kranen.

Kranen er et minne fra tidligere tider og ble bygget som et symbol for verftsaktiviteten som fant sted i Solheimsviken. Bygget består av et ”sokkel-bygg” og kranen over som er bygget etter tegninger fra de opprinnelige kranene i Verftsområdet.

Verftsvirksomheten i Solheimsviken ble avviklet i 1991. I transformasjonen av området til næringspark med langt flere arbeidsplasser enn ved verftet, har vi som byggherre lagt vekt på å ta historien med over i vår tid.

I Kranens første etasje drives det i dag kafé og restaurant av Colonialen. Selve kranhodet er gjort om til et åpent og flott møterom. Fra både restauranten og møterommet kan du nyte den fantastiske utsikten fra sjøkanten, med fjorden fint rammet inn av byfjellene. Du og din bedrift kan også bestille møterom og dagpakker.

Colonialen har i tillegg fetevare i Strandgaten i Bergen sentrum, samt flere andre restauranter i byen. De har siden oppstarten i 2005 og 2008 rukket å bli en av Bergens mest anerkjente i sitt fag. Besøk nettsidene deres her.

​Bon appetit!

keyboard_arrow_up