Sesong 2

I årets sesong av videoserien får du bli bedre kjent med noen av leietakerne våre, og høre hvordan de tar del i Innovasjonsdistriktet. Her er mulighetene mange for både studenter, nyutdannede, gründere og mer etablerte! Episodene er produsert av Broadstone.

Fra startups til scaleups

Episode 1

Owe er leder for klyngen GCE Ocean Technology. Der jobber han for å skape et innovasjonsøkosystem hvor små og store selskaper har en arena for å møtes og samarbeide. Gjennom en effektiv næringsklynge som denne på Marineholmen vil startups kunne utvikle seg til scaleups: morgendagens arbeidsplasser.

Fra kull til gull

Episode 2

Sigurd er oppvokst på Svalbard, men jobber i dag som Project & Communtiy Manager i STARTUPLAB i Solheimsviken. Da han begynte ved Universitetet i Bergen var han usikker på hvor veien skulle gå – for hvordan finner man egentlig ut hva man ønsker å jobbe med? Bli bedre kjent med Sigurd her.

Fra olje til hav

Episode 3

Jon er primus motor bak VIS – Vestlandets Innovasjonsselskap sin nye satsing: Future Ocean Incubator. Vi ser en stadig økende vridning fra ikke-fornybare ressurser til de fornybare, og spesielt havet. En egen inkubator for oppstartsbedrifter innen havnæringene er dermed etterspurt, og plasseringen på Marineholmen er selvsagt!

Fra eie til leie

Episode 4

Mads jobber med en rekke ulike typer prosjektet og kunder, i Bouvet. Selskapet er svært opptatt av deling, både mellom kolleger, mot omverden og i et samfunnsøkonomisk aspekt. Hvorfor eie når det er både rimeligere, mer effektivt og mer bærekraftig å leie? Lær og bli inspirert av denne delekulturen!

Fra Bergen til verden

Episode 5

Espen er systemutvikler i Stacc, et av Nordens raskest voksende selskaper innen fintech. Med over 30 års erfaring, men mentaliteten til en startup, er dette et selskap med en helt unik posisjon. De er også en viktig bidragsyter til det faglige og sosiale miljøet på Marineholmen.

Meny