Sesong 1

I samarbeid med StartupLab, VIS og Helle film production har vi laget en videoserie på 10 episoder som gjør det enkelt for deg å bli kjent med Innovasjonsdistriktet. Her får du en presentasjon av ulike aktører på området.

Episode 1

Velkommen til Innovasjonsdistriktet

Velkommen til første av 10 episoder i Innovasjonsdistriktets videoserie! I videoserien skal du få bli kjent med Innovasjonsdistriktet i byen, stedet hvor fremragende forskere, innovative grundere og stødige næringslivsaktører kobler, deler og skaper de beste ideene.

Episode 2

Dette bygget får strøm fra gamle elbilbatterier

Hvordan kan gamle bilbatterier brukes som en bærekraftig energikilde til bygg? Strømleverandøren BKK har flyttet inn i vårt nyeste bygg, Skipet. Fellesnevneren for de to er fokuset på bærekraft, grensesprengende innovasjon og elektrifisering.

Episode 3

Oppdag Marineholmens yrende kulturliv

Hva har nybrent kaffe, teaterglede og en rykende heit sauna til felles? De er alle en del av det yrende kulturlivet på Marineholmen! Bli bedre kjent med Bergen Kaffebrenneri (BKB), Cornerteateteret og Heit Sauna, tre av de nyskapende og unike aktørene som brenner for å skape gode opplevelser i Innovasjonsdistriktet.

Episode 4

Et hotellkonsept bygget på design, opplevelse og vidåpne dører

Innenfor dørene til Moxy Bergen finner du to svært driftige damer, Monica og Kristin. De er opptatt av å være et positivt tilskudd til Innovasjonsdistriktet i Solheimsviken. Her er du hjertelig velkommen til å stikke innom og slå deg ned selv om du ikke bor på hotellet. Moxy Bergen er en del av Marriott – verdens største hotellkjede.

PS. Meld deg inn i Marriott Bonvoy for å få rabatterte priser på alle Marriott-hoteller.

Episode 5

Bli kjent med Lerøy og deres innovative produktutviklingsprosess

Hvordan driver Lerøy med innovasjon og nyskaping? Bli med på deres prosess mot å skape nye, spennende produkter, og få en kikk innenfor en av de største aktørene som holder til på Marineholmen!

Episode 6

Møt Markus, en ambisiøs teknologigründer fra StartupLab

Hvordan er egentlig livet som teknologigründer? I denne episoden tar Åshild fra StartupLab en prat med Markus fra Gameflow om e-sportuniverset, plattformen Gameflow og både opp- og nedturene i gründerlivet.

Episode 7

Møt Amanda, DNBs nye software developer

Hva skal du bli når du blir stor? Det spørsmålet stilte Amanda seg selv, og i dag er hun takknemlig for at valget falt på den noe utradisjonelle utdannelsen som «Software Developer». Det landet henne nemlig drømmejobben hos DNB her i Innovasjonsdistriktet.

Episode 8

Møt Pure Lobster, et grensesprengende oppstartselskap i VIS Startup

Oppdrett av Australsk ferskvannshummer i Innovasjonsdistriktet, er det mulig da? Svaret er JA! Bli kjent med oppstartselskapet Pure Lobster og deres mål om å revolusjonere hummeroppdrett. Samspillet mellom Marineholmens aktører og fasiliteter styrker dem på reisen. Pure Lobster er medlem av VIS Startup, og er et av de mange spirende selskapene VIS Startup sitt vekstprogram.

Episode 9

På Marineholmen finnes det et hav av muligheter innen havforskning

Visste du at verdensledende forskning finner sted i Innovasjonsdistriktet? Marineholmen er hjem for banebrytene aktører innen havforskning, og vi tar deg med inn i de unike fasilitetene og prosjektene til Havlaboratoriet og Ocean Innovation Norwegian Catapult Center!

Episode 10

140 år med innovasjon i GC Rieber gruppen

Christian Rieber har levd i 95 år og vært gjennom både krig og pandemi, men stiller fortsatt opp på kontoret i Innovasjonsdistriktet hver uke. I 10 tiår har han sett innovasjon både lykkes og feile, og nå har han satt av tid i kalenderen til å gi noen verdifulle tips til deg som skal ta stafettpinnen videre og innovere for morgendagen.

Meny