Mer galskap i byutviklingen

Bondegård på Bontelabo?
Publisert: 10/01/2022
Kategori: Bontelabo

Mer galskap i byutviklingen gir en mer bærekraftig by!

Hadde ikke dette vært noe å møte cruiseturistene med når de legger til kai? En norsk bondegård med geitebukker, høns og nylagte egg?
Det er lov å leke seg med tanken!

Veterinæren Nils Reither er full av entusiasme. På kaisiden av Bontelabo er dyrehagen Urban Zoo allerede godt etablert. Her har han realisert drømmen om en dyrehage der man kan ha nærkontakt med dyrene. Fugler flyr fritt, vaktlene legger egg i bedene og dyrene kan klappes og koses med. Nå ser han for seg en utvidelse ute i det fri. Han ønsker seg en bondegård på taket!

For å illustrere tankene sine har han fått låne den folkekjære geiten Lille-Alf fra Fløyen, og tatt med seg høyballer, en kanin og en hane fra dyrehagen sin. Dyrene koser seg ute i det strålende været, men er riktignok lite interessert i å følge fotografens anvisninger.

Tor Instanes er administrerende direktør i GC Rieber Eiendom som eier Bontelabo-byggene. Han synes dette er en fantastisk spennende måte å utnytte det store takarealet på. Fra før har GC Rieber Eiendom jobbet med å utvikle næringsområdene Solheimsviken og Marineholmen. Men selv om hovedfokuset er på næringsbygg, er det ikke bare bedrifter som skal trives.

Litt galskap må til

– Litt galskap må til i byutviklingsdiskusjonen, ler Instanes i det hanen flakser ned fra geiteryggen.

– Vi er opptatt av å utvikle områder på en måte som skaper trivsel for mennesker både når de er på jobb og i fritiden, sier han og påpeker hvor viktig det er å skape liv også etter arbeidstid. Som eksempel trekker han frem Marineholmen der promenaden langs fjorden og bystranden ved BI har skapt yrende liv på finværsdager og bidratt til å gjøre området enda mer attraktivt for beboerne på Møhlenpris. Nå står Bontelabo for tur.

– Bontelabo har et fantastisk potensiale, sier han og peker på nærhet til både sjø og sentrum, til konsertområdet på Koengen og til boligområdene i Sandviken.

Bondegård på taket av Bontelabo

Kortreiste opplevelser

Bybonden Ida Kleppe synes også at gårdsplanene på taket er en super idé. Hun mener alt for mange barn mangler kontakt med dyr, og vil ha flere bort fra PC-skjermene. Å kunne utnytte det store takarealet til et slikt formål skaper kortreiste opplevelser for liten og stor, mener hun og synes flere utbyggere burde våge å tenke utenfor boksen.

keyboard_arrow_up