Velg en grønnere reisevei

Bergen Bysykkel i Solheimsviken
Publisert: 10/03/2022
Kategori: Områdeutvikling

Mikromobilitet er et tilbakevendende tema

Den siste tiden har det vært mye skriveri om mikromobilitet og el-sparkesykler i bybildet. Alle aktørene som plutselig har dukket opp med et arsenal av el-sparkesykler har helt tydelig dekket et behov hos mange. Men tankegangen om lett tilgjengelig mikromobilitet er slett ikke ny. I GC Rieber Eiendom har vi snakket om mikromobilitet i 30 år.

Miljøprisen i 2008

I 2008 mottok vi Miljøprisen fra Bergen Næringsråd. Bakgrunnen for prisen den gangen var vår innsats for å tilrettelegge for sykkelbruk på våre områder. Det var også på denne tiden vi bygget sykkelstasjonen med tilhørende garderobe på Marineholmen.

Prisen ble delt ut av Naturvernforbundet Hordaland og de trakk frem i begrunnelsen at GC Rieber Eiendoms fremtidsrettede grep viser vei for byens næringsbyggeiere og politikere (kilde: NaturVest nr 2-2009).

Full rulle

I 2015 tok vi steget videre og kastet oss på Segway-trenden i en kort periode. Vi kjøpte inn to segwayer som leietakerne våre kunne låne for å gjøre det lettvint å bevege seg til og fra møter i sentrum, eller lignende. Dette kan du lese mer om hos Estate her.

Akkurat segway viste seg ikke å være det transportmiddelet folk flest ville bruke, men målet vårt har hele tiden vært det samme: få flere mennesker til å sette bilen igjen hjemme og velge en grønn reisevei. Dette er fortsatt et viktig tema og fokuspunkt hos oss.

Bergen Bysykkel

Vi må helt tilbake til 1992 for å snakke om oppstarten av vårt fokus på mikromobilitet. Helt siden den gang har vi tilbudt leietakerne gratis lån av sykler som har stått tilgjengelig på områdene våre. Etter hvert ble det både miljøsykler og el-sykler.

Nå er det omsider på tide at vi pensjonerer disse syklene. Vi inngår i stedet et samarbeid med de som kan dette enda bedre enn oss – nemlig Bergen Bysykkel! De har stasjoner over hele byen, inkludert ved ditt arbeidssted. Se oversikt over alle stasjonene deres her.

Alle våre leietakere får nå 20% rabatt på årskort hos Bergen Bysykkel. Vi oppfordrer alle til å gå inn i Pluss-appen og klikke på “Rabattavtaler” for å aktivere dette nå.

keyboard_arrow_up