Statped flytter til Motorhallen i Solheimsviken

Foto av Motorhallen
Publisert: 15/04/2024
Kategori: Nyhet

Pressemelding fra GC Rieber Eiendom AS og Statped:

Vi er glade for å kunne meddele at Statped flytter inn i Motorhallen i Solheimsviken. Denne avtalen bekrefter Solheimsviken og Motorhallens attraktivitet som lokasjon for byens kompetansearbeidsplasser. Leieavtalen med Statped er for et areal på 2000 kvm.. Med denne avtalen er Motorhallen, som totalt er på 18500 kvm., nå fullt utleid (, med kun 250 kvm ledig). Dette kommer etter flere store rehabiliteringsprosjekter de senere årene, blant annet for Tolletaten, Statsforvalteren i Vestland, Helse Bergen og Bufetat.

Motorhallen har gjennomgått omfattende rehabilitering for å møte fremtidens arbeidsplasskrav, og senest i 2023 flyttet Statsforvalteren i Vestland inn i sine nye lokaler. Med Statpeds signering, fortsetter Innovasjonsdistriktet å tiltrekke seg ledende og viktige aktører innen offentlig og privat sektor.

Innovasjon og samarbeid

“Statped, som er et direktorat underlagt Kunnskapsdepartementet, valgte Solheimsviken på grunn av de gode løsningsforslagene og fellesfasilitene som ble presentert for oss, og en sentral og attraktiv beliggenhet” sier Vidar Lødrup, divisjonsdirektør administrasjon, i Statped. “Vi er veldig fornøyde med at plasseringen i Motorhallen gjør Statped til en del av et større statlig arbeidsfelleskap».

GC Rieber Eiendom er opptatt av å utvikle bærekraftige og fremtidsrettede arbeidsplasser som fremmer samarbeid. “Å tiltrekke oss en så viktig samfunnsaktør som Statped styrker vår visjon om å skape et levende og innovativt miljø. Vi er sikre på at Statped vil passe godt inn her i Solheimsviken/Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen, og bidra til videre utvikling av området”, uttaler Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom. I tråd med GC Rieber Eiendoms satsing på bærekraftige løsninger, vil Statpeds nye lokaler speile en kombinasjon av moderne design, gjenbruk og gode, tidløse valg.

Om GC Rieber Eiendom AS

GC Rieber Eiendom AS er en ledende aktør innen eiendoms- og byutvikling i Bergensregionen. Vi eier, utvikler og drifter løsninger for fremtidsrettede arbeidsplasser. Vi arbeider med spennende byutviklingsprosjekter i Solheimsviken, på Marineholmen, Bontelabo og Birkeland. I tillegg drifter og forvalter selskapet en eiendomsmasse på ca. 260 000 kvm. Organisasjonen består av 35 medarbeidere. Drift- og forvaltningsavdelingen samarbeider tett med markedsavdelingen for å møte kundens behov. GC Rieber Eiendom AS setter bærekraft høyt i alle våre prosjekter, og sertifiserer både nybygg og eksisterende bygg etter BREEAM-standarden. Les mer på www.gcrieber-eiendom.no

Om Statped

Statped er et direktorat underlagt Kunnskapsdepartementet og opplæringssektorens spesialpedagogiske støttetjeneste for kommuner og fylkeskommuner. Statped sin hovedoppgave er å levere gode tjenester innenfor spesialpedagogikk, tegnspråkopplæring og læremiddelutvikling, til kommuner og fylkeskommuner over hele landet. Les mer på www.statped.no.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom AS , +47 924 04 828, [email protected]
Vidar Lødrup, divisjonsdirektør administrasjon, Statped, +47 905 59 143, [email protected]

Er du på jakt etter nye kontor- eller næringslokaler?

keyboard_arrow_up