Gjenbruk av isolasjonskapp fra byggeplass

Sundolitt, isolasjonskapp samlet i poser.
Publisert: 06/09/2023
Kategori: Bærekraft

Et godt initiativ og samarbeid mellom Brødrene Ulveseth AS og Sundolitt har spart miljøet for 800 kgCO2e.

Hvordan?🧐 Brødrene Ulveseth har samlet isolasjonskapp på byggeplass, som videre har blitt malt opp og matet rett inn igjen i produksjonen til Sundolitt på Straume utenfor Bergen. Det er trolig første gang dette skjer direkte fra byggeplass!💡

Dette initiativet reduserer utslipp knyttet til utvinning av råvarer, produksjon, transport og avfallshåndtering. Vi sparer også miljøet for forurensning av isoporkuler under transport, samt unngår spredning av isoporspon ved å kappe med smeltetråd.

Som Christer Knudsen fra Brødrene Ulveseth påpeker: «Dette tiltaket reduserer ikke mye utslipp sammenlignet med andre tiltak, men dette tiltaket var meget lett å gjennomføre, og er også økonomisk bærekraftig»

Prosjektet har resultert i utnyttelsen av 134 kg isolasjonskapp, som tilsvarer 1,3 % av all EPS/XPS levert i prosjektet.

Dette er et av flere gode initiativ fra våre samarbeidspartnere i Krohnen-prosjektet, og vi håper det kan være med på å inspirere flere i bransjen til å gjøre både små og store tiltak mot en karbonnøytral fremtid.

Ønsker du å bli leietaker, eller mer info om Krohnen?

1. Øverst til venstre: Oppsamling av isolasjonskapp. 2. Øverst til høyre: Isolasjonskappet blir matet inn igjen i produksjonen hos Sundolitt. 3. Nederst til venstre: Isolasjonskapp blir målt opp og kuttet med smeltetråd. 4. Nederst til høyre: Dronefoto av Krohnen i Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen.

keyboard_arrow_up