GC Rieber ble stiftet i 1879

Historie

Gruppen GC Rieber har siden starten i 1879 blitt utviklet gjennom fire generasjoner, både gjennom egen vekst og oppkjøp. Selskapet bærer navnet til sin gründer, Gottlieb Christian Rieber, som startet den første forretningen i Schrødergården i Bergen. 140 år senere er vi nærmere 600 medarbeidere over hele verden – både på sjø og på land. 

Gottlieb Christian Rieber

Gottlieb Christian Rieber var barnebarn av tyske emigranter på vei til USA som forliste ved Herdla i 1817. Som sine foreldre og besteforeldre, gjorde han så godt han kunne ut fra de mulighetene livet ga ham. Da han i 1879 fikk sitt handelsbrev, etablerte han en grossisthandel for huder og skinn i Bergen.

Fra huder og skinn til et mellomstort konsern

Snart åpnet han avdelingskontorer - først i Trondheim (1888), deretter Oslo, Stavanger, Tromsø og Ålesund. Gradvis ekspanderte selskapet inn i nye næringer og produkter. Fra handel i skinn var det naturlig å etablere eget garveri, for deretter å engasjere seg i skoproduksjon og detaljhandel. Fra foredling av skinn gikk veien til selfangst, egne fangstskuter og isbrytende skip som ble brukt til forskning og andre formål. Fra ishavsprodukter til verdifulle marine oljer, fôrprodukter og makrellfilet. Da fabrikker og gamle lagerhus ble ledige, så vi muligheten til å utvikle dem til moderne næringsparker.

 

Ære være den som får to strå til å vokse der det før var ett.

Vår satsing; Industri, Shipping og Eiendom

Slike satsinger har gitt oss erfaring til å utvikle GC Rieber i takt med en verden som forandrer seg. Det har også vært vilje til å forsøke høyst utradisjonell virksomhet. Da det for eksempel var varemangel under krigen, produserte GC Rieber lær fra fiskeskinn. I dag har vi virksomheter innen for fem ulike områder: shipping, salt, eiendom, nødmat og marine oljer.

Sunt samarbeid, langsiktige partnerskap og strategiske oppkjøp har alltid vært en viktig del av vår vekststrategi. Merkevaren GC Rieber viser at vi deler en visjon og et fundament av felles leveregler og sunne verdier.