Lanternen på Marineholmen

Lanternen

Fakta

Adresse: Thormøhlensgate 51B

Areal: 6000 m2

Byggeår: 2018

Kantine:Ja

Parkering:Ja

Med 6000m2 moderne lokaler blir Lanternen et viktig tilskudd til Marineholmen - Vestlandets mest moderne og innovative marine forskningsmiljø.

"– Havbyen Bergen er allerede verdens marine hovedstad og Marineholmen er kraftsenteret. Både kunder, samarbeidspartnere og forskningsmiljøer holder til her. Vi ønsker å bidra til å styrke den marine klyngen som skal binde næringsliv, forvaltning, forskning og utdanningsinstitusjoner enda sterkere sammen, Einar Wathne, president Cargill Aqua Nutrition og styreleder i Seafood Innovation Cluster" 

Nytt næringsbygg med unike fasiliteter.

I Lanternen kan vi tilby drømmelokaler for marine virksomheter. Nybygget på 6000 kvm vil romme kontorer og laboratorier, med felles kantine og møterom. Lokalene blir meget fleksible og kan spesialtilpasses hver enkelt leietaker. Cargill og Lerøy blir de to største aktørene i bygget, og Søtt+Salt er valgt som driver av personalrestaurant. Det blir også et restaurantkonsept på gateplan som er åpent for alle, med retter tilpasset også studentlommeboken. Lanternen får en unik beliggenhet ved bredden av Damgårdssundet. Bygget vil ligge som en forlengelse av VilVite, og i umiddelbar nærhet til forskningsmiljøene ved Høyteknologisenteret og Nansensenteret. Herfra er det kun 10 minutters gange til Bergen sentrum, og tre minutter til bybanestoppet på Florida. Og i nabobygget er det parkeringshus med Sesam Sesam betalingsløsning for bilister, og med sykkelparkering garderobefasiliteter for syklister. Lanternen er utformet i harmoni med de flotte omgivelsene. Bygningens form uttrykker retningsskiftet langs fjorden. Fjordens speilinger og lysets brytninger i fasaden er tatt i bruk i samspill med fasadens fasetterte flater. Det betyr at fasaden til enhver tid vil speile og reflektere lyset på ulike måter. Fasaden mot fjorden er bred, lys og lett og med et nesten svevende utrykk.

Ta kontakt om du ønsker informasjon om ledige lokaler på Marineholmen.