Solheimsviken 3D-illustrasjon

Solheimsviken

Solheimsviken er en av Bergens største og mest attraktive næringsparker. Fra skipsbyggingens storhetstid på Bergen Mekaniske Verksteder (BMV), til praktbyggene til DNB og nå til videreutviklingen av kunnskapsklyngen for finans- og teknologirelatert virksomhet i Bergen, er vi stadig i fornying, alltid to steg foran.

Teknologiklyngen

Solheimsviken er en komplett næringspark lokalisert i innovasjonsdistriktet, med høy standard, god service og med tett, personlig kontakt med både drift- og markedsavdeling. Plassert i Damsgårdssundet, med byfjorden som nærmeste nabo, er Solheimsviken et godt sted å være og et godt sted å jobbe. Innbydende promenader og marina, attraktive serveringssteder, gode møteplasser og moderne fasiliteter, samt den korte gangavstanden til de andre klyngemiljøene i Bergen, gjør Solheimsviken til et område som tiltrekker seg noen av de mest fremtidsrettede selskapene innen finans- og teknologimiljøet i Bergen. Med prosjektet ”Nye” Solheimsviken gir vi liv til GC Riebers visjoner om ytterligere vekst til Solheimsviken.

Arkitekturen

Arkitekturen i Solheimsviken spiller på lag med historien, og kaster ball til fremtiden. I tråd med GC Riebers leveregel nummer 13; ”For å bevare skal vi alltid fornye. Stadig prøve, og beholde det beste” utvikler vi høykvalitets næringsbygg med stor respekt for områdets historie, kombinert med fokus på fremtidens miljøvennlige løsninger. I 2020 bygget vi Bergens første og største næringsbygg i massivtre i sjøkanten, og et nytt hotell på nabotomten. Moxy Bergen flyttet inn og åpnet dørene i mai 2021.

Byutvikling

Solheimsviken og Løvstakksiden har vært gjennom en transformasjon de senere årene. Boliger og næringsbygg har blitt etablert langs hele Damsgårdssundet og videre opp til byfjellet Løvstakken. Området har blitt svært attraktivt og ytterligere knyttet til Marineholmen og Bergen sentrum ved byggingen av gangbroen Småpudden. Gangavstanden til de øvrige klyngene i Bergen gir deg som leietaker mulighet til å være tett på de mange innovative miljøene og fremtidsrettede bransjene Bergen har å by på.

Tilgjengelig

Bybanestopp på Florida og Danmarksplass like ved, gjør både Bergen sentrum og Flesland lett tilgjengelig. Bussen stopper like utenfor og tar deg til Bergen Vest, Haukeland eller til Løvstakksiden. Vi tilrettelegger også for bruk av grønne fremkomstmidler. Store, oppmerkede sykkel- og gangfelt, ladetilgang for el-biler og utlån av miljøsykler gjør det enklere å ta i bruk både sykkel og ben.

 

Kontakt oss for mer informasjon om våre eiendommer i Solheimsviken.